TRADICIÓ I COMPROMÍS

  • Els orígens del que avui en dia és una gran empresa, UNIPEIX, resulten modestos, i amb el compromís exprés de no perdre mai aquest sabor tradicional que tenen les coses en què s’ha treballat sempre.
  • Eren temps difícils, a Cambrils la majoria de la població dedicava la seva vida a l’esforç, a la mar. Els productes s’havien de conservar en sal i transportar-se en carros i, des de Cambrils, es feien arribar a poblacions cada vegada més llunyanes, sorgint la figura del portador (persona que transporta mercaderies).
  • Amb l’arribada de la dècada dels 60 i l’inici del turisme, aquestes peixateries van començar a vendre al detall als pocs turistes que fins allà s’acostaven, però també als primers restaurants, els quals posteriorment obtindrien gran prestigi dins de la gastronomia catalana, i els mateixos habitants de Cambrils que començaven ja a diversificar els seus llocs de treball.
  • Els seus majors records, després de tants anys dedicats a un treball molt dur, són per a tots ells la satisfacció de veure com han anat progressant les seves empreses i l’orgull d’haver continuat una tradició familiar.
  • En aquest sentit preveuen que el sector de la venda de peix pot gaudir de bones perspectives gràcies a l’acció del turisme i a la facilitat de transport que afavoreix l’enviament de bons productes; a més l’acció de la competència sempre ha de ser aprofitada com una invitació al desenvolupament de la nostra capacitat d’innovació i millora.
  • Passat, present i futur.